Brosjyre

Fagertun Sykehjem – Trygt og trivelig!

Beboerne og pårørende skal føle seg trygge på at de som bor på Fagertun har det bra! Det skal være god individuell omsorg og oppfølging. For å få dette til er det viktig at beboerne, pårørende og personalet samarbeider for det beste for beboeren.

Vår filosofi er at det skal være hjemmekoselig, gjestfritt og så lite institusjonspreget som mulig! Trivsel er viktig både for beboere, pårørende og ansatte.

Stabilt og høyt kvalifisert personale sørger for høy faglig standard, kontinuitet og gjenkjennelse.

Avdeling

Vi er i utgangspunktet en avdeling, men vi har delt sykehjemmet inn i grupper. Hver gruppe består av 4-6 beboere. Personalet rullerer på gruppene slik at alle er kjent.

På hver vakt er det en sykepleier som er ansvarsvak, og som har hovedansvaret for å oversikt, ta telefoner, fordele arbeidet og ha et medisinsk overordnet ansvar. Vi har ingen besøks- eller telefontid.

Individuell oppfølging

Alle vil få utarbeidet sin egen plan(-er) slik at hjelpen blir målrettet og individuell. Alle beboere får sin egen kontaktperson/primærkontakt og ansvarlig sykepleier ved innkomst.

Alle får minimum en time individuell aktivitet med personalet i uka i tillegg til de andre tilbudene på sykehjemmet.

Vi har høy kompetanse med mange faglærte. I tilegg til fast pleiepersonell har vi fast lege en dag i uka, fysioterapeut to - tre ganger i uka og ergoterapeut en dag i uka.

Aktiviteter

Vi har aktivitør hver dag (også i helger og høytider). I tillegg står personalet på gruppene for individuelle og felles aktiviteter.

Vi henger opp aktivitetsplan for hver uke. Vi har noen faste tilbud som:

 • Turdag/tur ut av huset
 • Terapihunder
 • Diakon
 • Bingo
 • Reminisensgrupper
 • Strikkekafe
 • Kafedager
 • Kjøkkengrupper
 • Allsang
 • Høytlesning
 • Gutteklubb mm.

Vi har egne dyr på sykehjemmet som vi omgås aktivt i det daglige. Vi har sansehage og fine områder rundt sykehjemmet som vi er flinke til å benytte.

Kiosken er åpen mandag, onsdag og fredag. Der kan man kjøpe godteri, kjeks, brus toalettartikler mm. Vi har også stort utvalg i sukkerfrie alternativer.

Fysioterapeuten har fellestrim tre dager i uka og individuell fysioterapi fire dager i uka.

Kafeen er alltid åpen. Betjent med kaker og kaffe i helger og høytider.

Kjøkken

Vi har eget kjøkken der vi produserer all mat. Vi tilbyr hjemmelagde kaker og brød hver dag. Vi har fire faste måltider samt mellommåltider.

Man har alltid to eller flere alternativer til middag og vi benytter oss ofte av buffet både til middag og de andre måltidene. Man kan da velge selv hva en har lyst på når en ser maten.

Nærheten til kjøkkenet gir mulighet for individuelle tilpasninger og god oppfølging i forhold til ernæring.

På onsdager har vi temaaften på kvelden. Det kan f. eks være rekeaften, ost og kjeks, mexicansk aften eller for eksempel pizzaaften. Meny blir hengt opp for hver uke i stua og ute på avdelingene.

TV

Kan ha Tv på rommet, men pårørende må installere/betale installering selv. Trenger ikke betale lisens. Kanaler utover NRK må bestilles og betales av den enkelte. Anbefaler nyere tv slik at en kan benytte riks – tv kort direkte i tv’n. En trenger da bare en fjernkontroll, noe som gjør betjeningen enklere.

Telefon

Vi anbefaler mobiltelefon. Da kan beboeren ha den med seg og få hjelp til å ringe eller ta telefonen.

Egne møbler / Personlige ting

Det er mulig å ta med egne møbler og personlig ting. Bilder må henges på egen billedlist. Viktig at møblene er hensiktsmessig i forhold til renhold og brukervennlighet. Det må tegnes egen innboforsikring for private eiendeler av verdi.

Tannpleie

Vi har besøk av tannpleier og tannlege på sykehjemmet en gang i året. De ser over tenner og henviser videre til tannklinikken på Gran. Tannlegetimer blir bestilt ved innkomst eller ved behov ved tannklinikken i Gran. Vi ordner da med bil og ledsager til tannklinikken på Gran. All tannlegebehandling på Gran tannklinikk er gratis når en bor på sykehjemmet. Dersom en ønsker å bruke privat tannlege må en betale skyss og ordne ledsager selv.

Fotpleie

Kommer fast fire ganger i året hit til Fagertun. Kommer også dersom det er behov utenom dette. Beboeren må selv betale for dette.

Frisør

Kommer til sykehjemmet hver 14. dag. Beboeren må selv betale for dette.

Privat tøy

Alt privat tøy må merkes før bruk. Vi bestiller tøymerker ved ankomst dersom beboeren ikke har med. Viktig å tenke på at privattøy må være av en slik kvalitet et det tåler hyppig vask.

PDF-versjon